gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

PEAX

RESET

Label: LABMUSIC
Releasedatum: 22-04-2021
Herkomst: NL
Item-nr: 4259658
EAN: 8720205393883
Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.

Recensie

In 2020 heeft Ties Mellema de Corona-quarantaine gebruikt om eigen muziek te componeren en daarna te gaan uitvoeren en opnemen. Ties Mellema: “Jezelf uitvinden. Dat is wat we allemaal kunnen doen na tijden van ziekte en Corona. Op het nieuwe album laat ik horen hoe dat klinkt. Je kunt altijd opnieuw beginnen.”

Van musicus naar componist
Ties Mellema: “Ik ben eigenlijk een soort tweede carrière begonnen. Na alle shit van de afgelopen jaren (twee keer kanker, een intensieve revalidatie gevolgd door de Corona-quarantaine) heb ik de tijd gehad om flink na te denken over wat ik wil. Waarom zou ik niet wat anders gaan doen?”

“Tijdens mijn ziekbed merkte ik dat ik op zoek was naar muziek die ik maar niet kon vinden. Dat genre, zo stelde ik me voor, moest een soort amalgaam zijn van elektronische popmuziek, jazz en impro, techno/hip-hop, minimal music en hedendaagse klassiek. Ik realiseerde me tijdens het maakproces dat ik deze muziek zélf aan het maken ben.”

In de zomer van 2020 gaf saxofonist Ties Mellema een aantal succesvolle concerten met slagwerker Barry Jurjus in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Zij ontmoetten elkaar weer nadat zij samen studeerden aan het conservatorium van Amsterdam eind jaren ’90 en vonden elkaar in hun drang om nieuwe wegen te verkennen. “Ik ben in essentie altijd een kamermusicus geweest, en dat zal ik ook altijd zijn. Ik kwam Barry tegen op precies het juiste moment. Hij was net als ik op zoek naar een manier om nóg meer muziek in zijn concerten te betrekken én om zijn eigen muziek te maken. Nu werken we samen.”

Over Ties Mellema
Ties Mellema (1976) heeft zich de afgelopen jaren geprofileerd als toonaangevend musicus. Hij speelde over de hele wereld als solist en met het Amstel Quartet, en heeft veel nieuwe muziek voor zich laten schrijven. Zijn missie was het programmeren en presenteren van concerten op het scherp van de snede.
“Als klassiek musicus heb ik veel muziek met een statische soundtrack gespeeld. Met live elektronica kan ik mijn eigen flexibele klanken creëren. Het unieke aan mijn aanpak is de mindset van een open denkend klassiek musicus. In mijn optiek is interpretatie in klassieke muziek een vorm van improvisatie.”
Door Redactie op

nieuwsbrief