gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

VARIOUS

AFTER DARK NIGHT SHIFT

Label: NEWS A - F LATE NIGHT TAL
Releasedatum: 04-07-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3277137
EAN: 5060391090054
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Voortgekomen uit de nog immer onvolprezen AnotherLateNite en LateNightTales is AfterDark een nieuwe serie, die toe is aan het tweede deel. Mix-compilaties: zit nog iemand erop te wachten?

Er was een tijd dat mix-CD’s over de toonbank vlogen: vooral in Engeland waren in de 90’s en begin 00’s de Azuli-, Defected-, Ministry Of Sound en door al dan niet bekende DJ’s gemixte verzamelaars niet aan te slepen. Maar met de verdere ontwikkeling van Internet hebben services als Soundcloud, Mixcloud en andere op podcasts gebaseerde platforms de markt van fysieke verzamelaars nagenoeg om zeep geholpen. Zowel DJ’s als publiek hebben geen geluidsdragers meer nodig om hun mixsets aan de man te brengen. Dat hebben ze geweten, vooral in datzelfde Engeland, waar de markt harde klappen heeft gekregen. Maar ze zijn er nog wel. Gemixte CD’s.

LateNightTales gaan onverstoorbaar door met het periodiek uitbrengen van interessante en vooral onvoorspelbare non-stop compilaties. Tracklistings zijn samengesteld door uiteenlopende mensen: dat kunnen DJ’s zijn, maar ook producers of muzikanten. Dat leverde in de afgelopen tien jaar bijna veertig onvergetelijke albums op vol niet-alledaagse playlisten. Een serie die alle digitale snelwegontwikkelingen nog altijd prima aankan. En in het kielzog werd het tijd voor iets nieuws en dat werd After Dark.

Deel 2, evenals de voorganger, gemixt door Bill Brewster, DJ en schrijver/journalist van beroep. En bovenal muziekliefhebber. Staat bij LateNightTales meer het avontuur centraal, After Dark is meer dancefloororiented. Dat betekent veelal straffere 4/4 beats, zonder dat het weer de zoveelste nergens naar toe gaande housemix wordt. Het tempo ligt op Nightshift ook weer laag en zijn die slo & lo ritmes multifunctioneel: om mee te cruisen, om onderuitgezakt te ondergaan, als achtergrondbehang, het kan allemaal. Bill Brewster heeft een soepel draaiende mix gemaakt en koos daarvoor allerlei redelijk obscure en hard-to-find tracks uit. Iets dat niet zo moeilijk is, aangezien er nog steeds zoveel verschijnt en het tamelijk onbegonnen werk is om het kaf van het koren te onderscheiden. Brewster slaagt daar wonderwel in en koos hij nummers die zowel individueel als in de mix even krachtig klinken. AfterDark laat met dit tweede deel horen dat het een serie is waar rekening mee gehouden dient te worden en bewijst dat voor ruige DJ-mixen nog altijd ruimte is in de steeds spaarzamer wordende CD-bakken.

(tekst: http://www.writteninmusic.com/)
Tracklisting AfterDark Nightshift
Typesun – Last Home
The Blaxploited Orchestra – The Pursuit (Good Guy Mikesh & Filburt Remix)
The Gino Fontaine – Revnorev
Salsoul Invention – Soul Machine
Neurotic Drum Band – Neurotic Erotic Adventure
Day Outside – Faraway Sensation
Mugwump – Boutade (Miseridub)
Hubbabubbaklubb – Mopedbart
As One – Music Is An Open Sky
Crowdpleaser & St Plomb – Not Yet Not Yet
Paqua – Late Train (Emperor Machine Remix)
The Grid & Robert Fripp – A Cabala Sky
Asadinho – Haiku
Justus Kohncke – Tell Me
Daniele Patucchi – People Come in (Mang Dynasty Edit)
Mang Dynasty – After Dark (Dub)
Detachments – The Flowers That Fell (Fernando Remix)
General Lee – Magic

Door Redactie op 2014-07-11

Tracks

Disc 1
1. Last Home (Remix)
2. The Pursiot
3. Revnorev
4. Soul Machine
5. Neurotic Erotic Adventure
6. Faraway Sensation
7. Boutade
8. Mopedbart
9. Music Is An Open Sky
10. Not Yet Not Yet
11. Laze Train
12. A Cabala Sky
13. Haiku
14. Tell Me
15. People Come In (Edit)
16. After Dark
17. The Flowers That Fell (Remix)
18. Magic

nieuwsbrief