gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

De betoverende falsetstem van Antony Hegarty combineren met een klassiek orkest. Het blijkt te werken. De afgelopen jaren verrichtte de frontman van Antony And The Johnsons een dergelijke bijzondere samenwerking al op meerdere plekken in de wereld. Een paar jaar geleden vertoonde hij zijn engelachtige zangkunsten samen met het Metropole Orkest in Carré.

Vorig jaar september was hij voor twee shows (2 en 3 september 2011) in Denemarken. De hoogtepunten van die concerten met het Danish National Chamber Orchestra zijn officieel samengevoegd tot het live-album Cut The World. De meeslepende orkestraties zijn geschreven door Nick Muhly, Rob Moose, Maxim Moston en Hegarty zelf.

Enige minpuntje? Het relaas Future Feminism. Niets ten nadele van de boodschap; deze voordracht over vrouwelijkheid en Transgenderisme past natuurlijk perfect bij de androgyne Hegarty. Zijn monoloog is van tijd tot tijd grappig en gevat, over de woorden heeft hij goed nagedacht. Maar het tweede nummer van het album wel een erg prominent plek. Wat wellicht een beter idee was geweest? Helemaal aan het eind van het album, als hidden track.

De rest is echter ontroerend prachtig. Die arrangementen zijn weldegelijk aanvullend aan de bekende nummers van Antony & The Johnsons. De songs klinken zo mogelijk nog treuriger, nog intiemer en nog kwetsbaarder dan zoals de vele fans ze kennen. You Are My Sister is ook zonder Boy George hartverscheurend. Swanlights is verfijnd, The Rapture ontroert zeer en I Fell I Love With A Dead Boy blijkt emotioneler van toonaard dan ooit. Dit zijn met recht wonderschone uitvoeringen. Aangevuld met een intiem titelnummer dat de engelachtige hoofdpersoon van dit schijfje schreef voor de theatervoorstelling The Life and Death of Marina Abramović.

tracklist:
Cut The World
Future Feminism
Cripple and the Starfish
You Are My Sister
Swanlights
Epilepsy Is Dancing
Another World
Kiss My Name
I Fell In Love With A Dead Boy
The Rapture
The Crying Light
Twilight

Tracks

Disc 1
1. Cut The World (Live)
2. Future Feminism (Live)
3. Cripple And The Starfish (Live)
4. You Are My Sister (Live)
5. Swanlights (Live)
6. Epilepsy Is Dancing (Live)
7. Another World (Live)
8. Kiss My Name (Live)
9. I Fell In Love With A Dead Boy (Live)
10. Rapture (Live)
11. The Crying Light (Live)
12. Twilight (Live)

nieuwsbrief