gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Dit periodiek verschijnt landelijk en dat is maar goed ook, want dit is een album wat niet alleen bestemd is voor Groningers. Net als provinciegenoot Ede Staal is de muziek van Bert Hadders en de Nozems ook uitermate geschikt voor het Nederlandse oor. Zoals Daniël Lohues het in het Drents doet, zo doet Bert Hadders dat in het Gronings. De Tröckener Kecks hadden deze plaat kunnen maken als Rick de Leeuw in de Martinistad had gewoond.

Grappige woordspelingen en originele vondsten in het taalgebruik verpakt in bondige liedjes die qua stijl een breed spectrum laten horen.

Reggaeachtige nummers, country, pop en rock zorgen voor de afwisseling, maar veelal voert de melancholie de boventoon. Het geheel klinkt uiterst verzorgd en de liedjes hebben een mooi helder geluid.

Sommige nummers liggen wel erg lekker in de het gehoor zoals "Volluk" wat zomaar een Megahit zou kunnen worden met de juiste steun van de nationale radio.

Deze cd zit al een paar weken in mijn cd-speler en komt er voorlopig nog niet uit, en dat gun ik iedereen die het regionale/Nederlandse product een warm hart toedraagt.

Bert Hadders en de Nozems zijn ook live te zien op Plato Planet op 26 september in de Oosterpoort te Groningen.

nieuwsbrief