gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Prize Collect is de nieuwe indie band van gitarist/songwriter Marzio Scholten. Na vele succesvolle muzikale omzwervingen door het Nederlandse muzieklandschap – meest recentelijk met indie band Opera Alaska (Excelsior Recordings), en met zijn voor een Edison genomineerde lo-fi soloproject Ruis - betreedt Scholten met Prize Collect voor het eerst als zanger en frontman de wereld van de indie. Het titelloze debuutalbum van Prize Collect komt op 22 maart 2024 uit via Concerto Records (het label van de bekende winkel) op LP en CD.

Het album is geheel geschreven, opgenomen, geproduceerd en gemixt door Scholten in zijn thuisstudio. Alle instrumenten zijn door hem ingespeeld, met uitzondering van drums, die elders opgenomen zijn, en ingespeeld zijn door Lisa Ann Jonker (o.a. Sophie Straat, Opera Alaska).

Scholten over de totstandkoming van Prize Collect: “Songwriting is een deel van mijn dagelijks leven. Het komt zelden voor dat ik een dag niets schrijf. Vanaf eind 2021 schreef ik in relatief korte tijd een aantal liedjes die de moeite van het uitwerken waard waren. Bij het schrijven was ik op zoek naar het perfecte, compacte indie liedje (dat niet bestaat natuurlijk). Ik probeerde zo duidelijk mogelijk tot de kern van het liedje te komen. Omdat ik nog duidelijke bestemming voor de liedjes had, besloot ik de demo’s zelf in te zingen. Af en toe stuurde ik wat van die tracks rond naar mensen van wie ik hun mening waardeer. Er werd erg positief op gereageerd, ook op de zang. Ook labels en andere industriemensen reageerden enthousiast. Ik bleef in de creatieve flow en schreef uiteindelijk een heleboel liedjes. Langzaam werd het duidelijk dat ik een album aan het maken was, waarop ik zelf zou gaan zingen. Prize Collect werd geboren. In 2023 heb ik de plaat afgemaakt en zelf gemixt. Alles in mijn eigen thuisstudio. Deze plaat voelt als het begin van een nieuw muzikaal tijdperk voor mij. De creatieve stroom is nog niet opgedroogd en inmiddels liggen er al een flink aantal nieuwe liedjes op de planken. Maar eerst wil ik met deze muziek het podium op. In het voorjaar van 2024 gaan we op tour. Live zing ik en speel ik gitaar, en heb ik een geweldige band naast me met Sam van Hoogstraten (o.a. Robin Kester) op gitaar, Roy van Rosendaal (o.a. Figgie) op bas en Ruud Voesten (o.a Rhein) op drums.”


Tracklist
Demons
Hall Of Fame
Far From Everything
The Ones Who Sin
Stowaway
The Light
Drawing Circles

Live
22/3, Concerto, Amsterdam (instore)
6/4, V11, Rotterdam
7/4, Gigant, Apeldoorn
10/4, Merleyn, Nijmegen
11/4, Patronaat, Haarlem
12/4, TivoliVredenburg, Utrecht
16/6, Mañana Mañana, Laren
Honest
Change My Luck
Door Redactie op

nieuwsbrief