gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Op alweer het zesde album van LONE, Isolated Heroes, ligt de creatieve-kwaliteitslat hoog. Muzikale partners Bakker en Van Dijk schotelen de luisteraar 11 nieuwe songs voor die laveren tussen soulvolle blues en rootsrock in de beste Steve Earle-traditie. De composities op Isolated Heroes weerspiegelen het leven zelf. Kleine observaties die zich hebben laten vangen in prachtige puntige, soms grappige, teksten. In de opener van het album Save Me verhaald zanger Michel van Dijk in de tekstregel The Doc Subscribes Me Pills and Cures but I Keep Feeling Weak over de frustratie, de pijn het onrecht die we allemaal in ons dagelijks leven soms ervaren.
Hun wortels zijn ontsproten in de jaren zeventig. Het voort tikken van de klok heeft sinds het ontstaan van LONE in 2011 een aantal prachtige albums opgeleverd. De nieuwe composities weerspiegelen hun indrukwekkende muzikale verleden van beide heren maar dit gebeurt met de neus vooruit en wordt nergens belegen of gedateerd. In It’s Not A Crime To Disagree worden we terecht gewezen op de ééndimensionale meningenfabriek die onze samenleving soms is. You Might Take a Little Interest In What others Have To Say. Dichter en pulitzerprijs winnaar W.H. Auden wordt geëerd met een muzikale bewerking van een tekst van zijn hand. Stop All The Clocks (Funeral Blues) is een hoogtepunt op een plaat die geen zwakke momenten kent. (Jeroen van der Vring)

In Lust for Life waardeert Robert Haagsma Isolated Heroes met een 4**** review:
"Een van de hoogtepunten is Stop All The Clocks, het gedicht van W.H. Auden, indringende woorden, mooi muzikaal omlijst en de stem van Van Dijk doet de rest" **** (Lust for Life)
"Momenten van gewicht worden afgewisseld met luchtiger werk zoals het onweerstaanbaar swingende Radio On" **** (Lust for Life)



01 Save Me
02 Straight From Heaven
03 Wait For Me
04 Come A New Day
05 Lost Myself
06 Isolated Hero
07 Stop All The Clocks
08 Radio On
09 Key To The Garden
10 It's Not A Crime To Disagree
11 Small Kindness
Door Redactie op

nieuwsbrief