gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

WILSON, STEVEN

GRACE FOR DROWNING -LTD-

Genre: Symfo
Label: K-SCOPE
Releasedatum: 26-09-2011
Herkomst: NL
Item-nr: 2822930
EAN: 0802644951072
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

LET OP: Deze versie is zeer gelimiteerd! Er zijn maar 150 stuks in Nederland en wij zijn de enige winkels in Nederland die hem verkopen.



UPDATE 14 september: We krijgen EXTRA exemplaren van deze limited deluxe edition!

NIEUWE UPDATE 22 september: Morgen komt de box uit, de extra exemplaren zijn ook hard gegaan. Als je nu besteld kunnen we niet garanderen dat je een exemplaar krijgt.


Behalve als muzikant is Steven Wilson de laatste jaren ook steeds actiever als producer. Hij helpt niet alleen bands als Opeth en Anathema, maar was recent ook verantwoordelijk voor remasters van King Crimson en Caravan. Vooral dat laatste hoor je terug op zijn tweede solo dubbelalbum Grace For Drowning. Net als Insurgentes is Grace For Drowning een uitlaadklep voor ideeën die hij niet in andere projecten kwijt kan. In tegenstelling tot veel andere artiesten, levert dat bij Wilson een uitermate boeiende, afwisselende plaat op. De lange songs op het album leunen zwaar op King Crimson, waarbij Sectarian ronduit klinkt als een update van hun klassieker Red. Het magnum opus Raider II mengt daar nog wat Canterbury invloeden doorheen. Het lieflijk klinkende Deform A Star had zo een Porcupine Tree of lang Blackfield nummer kunnen zijn. Maar Grace For Drowning bevat ook industriële geluidscollages, een bezwerende gothic instrumental en sluit af met een typische lome Wilson song, die langzaam uitsterft in kosmische klanken. Grace For Drowning komt in een oneindige hoeveelheid formats tot ons, waaronder vinyl, bluray, mediabook en ook nog een doodgewone dubbel CD.

CD1
1. Grace for Drowning
2. Sectarian
3. Deform to Form a Star
4. No Part of Me
5. Postcard
6. Raider Prelude
7. Remainder the Black Dog
CD2
1. Belle De Jour
2. Index
3. Track One
4. Raider II
5. Like Dust I Have Cleared from My Eye
CD3
1. Home In Negative
2. Fluid Tap
3. The Map
4. Raider Acceleration
5. Black Dog Throwbacks
6. Raider II – demo version

nieuwsbrief