gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

STICKS & ART

ALLEDAAGSE WAANZIN

Genre: Hiphop & Soul
Label: POP JV TOP NOTC
Releasedatum: 18-06-2010
Herkomst: NL
Item-nr: 2624547
EAN: 0602527403953
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

De stempel die Zwolle op de Nederlandse hiphop heeft gedrukt is vet en onafwasbaar. Vanaf 2001 blijven de mannen uit het Verre Oosten ons met regelmaat trakteren op intelligente, vernieuwende staaltjes rijm- en beatkunsten. Een van de motoren van deze machine is Sticks, Junte Uiterwijk, die verantwoordelijk is voor verreweg de grootste produktie. Na Opgezwolle, Fakkelbrigade en twee eerdere soloplaten met Delic en Kubus is het nu de beurt aan A.R.T. om zijn nieuwe hersenspinsels van beats te voorzien.

Alledaagse Waanzin is weer een typisch Zwols produkt geworden. Ali Reza Tahoeni levert avontuurlijke beats met zeer originele samples, vaak oosters getint. Sticks heeft een gruwelijke woordenschat en rijgt de sterke punchlines aaneen alsof het niets kost. Zulke inventieve rappers zijn in ons land op een hand te tellen. Gastraps zijn er van Zo Moeilijk, James, Duvel en Typhoon, ook al niet de minsten. Als een rode draad loopt de thematiek van de titel (gebaseerd op een schrijven van Charles Bukowski) door de plaat. Soms slaat het op de zaken om ons heen (de dubieuze rol van de tv in het geniale 5 Minuten) of op de huidige Hollandse hiphopcultuur (op een subtiele doch vileine wijze in Risico Van Het Vak met kameraad Rico). Vaker dan voorheen slaat de titel op het leven van de rapper zelf, die voor zijn doen opvallend openhartig is en zijn best heeft moeten doen deze nieuwe cd geen al te zwaarmoedige te laten zijn. Het blijken soms verwarrende tijden voor de eind-twintiger te zijn geweest, en hij verwerkt de nodige innerlijke struggles in zijn teksten. Er lijkt echter licht aan het einde van de tunnel te zijn, getuige een aantal zeer positieve tracks (Parels, Niets Voor Lief) waar oosterse filosofie in doorsijpelt. Wederom zeer knap geschreven en door A.R.T. muzikaal fraai ondersteund.

Steviger dan de Fakkelbrigade en volwassener dan eerder solowerk. Beide Zwollenaren hebben zeer intrigerend werk afgeleverd waar je tijden mee vooruit kunt.

Tracklist:
01. Welkom In De Waanzin
02. Risico Van Het Vak (met Rico)
03. Tijgers En Draken
04. Andere Fase
05. Minuten
06. Voeten Vegen (met Nosa)
07. Parels
08. Niets Voor Lief (met James)
09. Blokkades
10. Constructief (met Rico)
11. Oeii
12. Wereldpremiere (met Zo Moeilijk)
13. Eeuwigheid
14. Hersennevel
15. Goed Eten (met Duvel)
16. Vlaggenplanters
17. Te Snel (met Typhoon)
18. Zeilen
19. Alledaagse Waanzin (met Typhoon)



nieuwsbrief