gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

FAKKELBRIGADE

COLUCCI ERA

Genre: Hiphop & Soul
Label: POP JV TOP NOTC
Releasedatum: 20-05-2009
Herkomst: NL
Item-nr: 2421703
EAN: 0602527048000
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

De Zwolse vernieuwers zijn terug! Opgezwolle is niet meer; Leve de Fakkelbrigade. Rico en Sticks hebben zich het afgelopen jaar met Typhoon, James en Sanders (en vele anderen) hoorbaar vermaakt in de studio van producer A.R.T. Uit talloze sessies en schetsen is er een album ontstaan dat gerust meesterlijk genoemd mag worden.

Er wordt volop geëxperimenteerd met flows, beats en songstructuren waardoor er iets geheel origineels ontstaat. De cd klinkt organisch, spontaan en fris, mede dankzij de produkties van A.R.T. die zich met Colucci Era schaart tussen de topproducers van Nederland. Te prijzen valt dat de Zwollenaren niet kiezen voor een herhalingsoefening, maar hebben gepoogd de lat weer een stukje hoger te leggen hetgeen absoluut geslaagd is.

Gastbijdragen zijn er o.a. van Duvelduvel, Dries Bijlsma en Benjamin Herman die Tot Hier En Niet Verder naar grote hoogten stuwt. Kostbaar en Medicijn bevatten Drum 'n Bassinvloeden, Kosmos en met name Karavaan zijn sublieme muzikale trips. Eigenlijk is hoogtepunten noemen zinloos; dit is een nieuwe standaard binnen de Nederlandse Hiphop die zich het beste aan een stuk laat beluisteren en beetje bij beetje meer geheimen prijs geeft. Bij de Limited Edition zit overigens een extra schijf met outtakes en oude tracks. Wees er tijdig bij!

nieuwsbrief