gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

SCHOLTEN, MARZIO

GARAGE MOI

Releasedatum: 26-10-2013
Herkomst: NL
Item-nr: 3175240
EAN: 8714835101024
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

‘Garage Moi‘ is the first album with my new band IDENTIKIT and features nine brand new songs as well as amazing playing by my friends Lars Dietrich (alto), Jasper Blom (tenor), Sean Fasciani (bass) and Kristijan Krajncan (drums).

Gitarist Marzio Scholten is waarschijnlijk nog niet toe aan een stadion, maar laat hem daar in godsnaam ook wegblijven. Groot kan hij zeker worden. Garage Moi straalt een kosmopolitische sfeer uit die de polder ver ontstijgt. Dit is geen jazz, maar universele kunst. Als je er toch een label aan wilt hangen, zou dat jazzrock of fusion kunnen zijn, maar niet dat geneuzel waarin die stijl na de jaren zeventig ontaardde.

Scholten heeft een visie en slaagt erin die uit te voeren, dankzij formidabele muzikanten, die zijn ideeën uitstekend verklanken. Hun namen? Jasper Blom (tenorsax), Lars Dietrich (altsax), Sean Fasciani (elektrische bas) en Kristijan Krajncan (drums). Allen weten stuwing en turbulentie te veroorzaken met middelen die alleen in het brein van de gitarist kunnen ontstaan. Popachtige vormen en rockelementen zijn bruikbare bouwstenen. Daarbij kan ook worden gesoleerd, maar met noodzaak en directheid. Naar deze plaat moeten ze in het buitenland luisteren.

(tekst: Jan Jasper Tamboer, het Parool)
tracklist
1.
Contragramma
2.
Garage Moi
3.
Heisenberg
4.
The Great Race
5.
Fire And Snow
6.
We Are All Bankers
7.
The Architect
8.
The Architect II
9.
The Architect III

Door Redactie op 2013-10-26

nieuwsbrief