gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

GERHARDT

SPRAWLERS -DIGI-

Genre: Pop & Rock
Label: VIRGIN 2
Releasedatum: 04-10-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 3001684
EAN: 8717931323635
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Gerhardt Heusinkveld is lid van de band Beans and Fatback, maar werkt tegelijkertijd ook hard aan een solocarrière. Onder de artiestennaam Gerhardt bracht hij vorig jaar het mini-album All Is There uit en meteen daarna ging het in een stroomversnelling. Hij werd Serious Talent bij 3FM, het nummer A Brand New Heart werd een hit.

Een breed muzikaal kleurenpalet. Zo noemt Gerhardt zijn debuutalbum Sprawlers. Het diverse album handelt naar eigen zeggen over ‘de dagelijkse chaos, de verlokkingen en diversiteit aan emoties’. Wel: die diversiteit behandelt Gerhardt perfect in zijn afwisselende nummers. Er zijn talloze stijlen op dit album te horen. Van kabbelende sfeervolle seventiespop via stampende eightiesmainstream naar galmende ninetiesrock. Veel stijlen: het is een keuze die vaak matig uitpakt omdat een album dan als los zand aan elkaar hangt. Bij Gerhardt pakt het in ieder geval zeer goed uit. Dit debuutalbum vormt ondanks het brede muzikale kleurenpalet een eenheid. Da’s knap werk!

nieuwsbrief