gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

CHARLIE JONES' BIG BAND

UNTIL I GET BALD

Genre: Pop & Rock
Label: GOOMAH MUSIC
Releasedatum: 28-09-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2994324
EAN: 9789078773269
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

***INSTORE***

Op vrijdag 5 oktober presenteert Charlie Jones' Big Band het album Until I Get Bald bij Concerto in de winkel! Aanvang 16:00 uur (Facebook evenement)



Een postcoïtaal sigaretje is op z’n plaats na het beluisteren van deze plaat. Until I Get Bald komt recht uit het hart en uit de strot. Charlie Jones schrijft, zingt en speelt blues, soul en rock met zoveel passie alsof hij zijn hele leven niks anders heeft gedaan en niks anders kan (het tegendeel is waar, deze man maakt, schrijft, speelt, schildert en bouwt). Niet alleen in de muziek, maar ook in de teksten hoor je eenzelfde vurigheid die de Red Hot Chili Peppers en Oasis ooit bezaten. Nummer een, Me & A Cartoon geeft meteen de bevlogenheid weer van de rest van de nummers. De combinatie van de stroperige muziek en de rauwe zang op Jesus Has Left The SKy, schreeuwt erom om live te worden gehoord. De muzikale gronden van België blijken wederom vruchtbaar, zeer vruchtbaar.

Achter de naam Charlie Jones gaat een veelzijdig mens schuil. Hij schildert, vervaardigt sculpturen en fabriceert installaties.

De toevoeging Big Band staat voor zijn muzikale tak. Die band wordt vooralsnog gevormd door drie muzikanten die hem aanvoelen, begrijpen en aanvullen. Met producer Werner Pensaert werd een nieuw album met griezelig eerlijke songs van Charlie Jones opgenomen.

Gelet op zijn weelderige haardos kan het nog wel even duren voordat hij kaal is. Charlie Jones is slechts 22 jaar oud, al zou je dat uit zijn voorliefde voor de in zijn muziek voorbijkomende genres niet snel opmaken. Hij houdt van gospel, folk, soul en zo meer.

Charlie Jones is een songschrijver annex ongeleid projectiel. Want hij is tevens beeldend kunstenaar, dichter en muzikant. Hij haat echter die opsplitsing, dat in vakjes denken en in hokjes duwen. Het is voor hem allemaal samen één ding. Hij zoekt grenzen op en verkent graag nieuwe wegen. ‘Kunst is op je gezicht durven gaan.’

Charlie Jones Big Band:
Jan Verstraeten (Zang/Gitaar/Harmonica/Duimpiano e.a.)
Joris De Bock (Drums/Percussie/Backing Vocals)
Steph Van Uytvanck (Mondharmonica/Toetsen/Backing Vocals)
Koen De Gendt (Bas/Backing Vocals)
Discografie:
Because We’re Young (2009)
Wash The Dirt Off These Hands (2010)

Until I get bald (27 september 2012 via Goomah Music / Excelsior Recordings / V2)

Tracks

Disc 1
1. Me & A Cartoon
2. The Elephant Man
3. Until I Get Bald
4. World In A Pocket
5. When Romans Came To Fail
6. Hidden Track
7. Jesus Has Left The Sky
8. Wordless Fear
9. Dear Brother
10. Little Minds
11. Heaven Is Close

nieuwsbrief