gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

BELCANTO, GUIDO

IK ZOU MIJN HART WILLEN WEGGEVEN

Label: TOP NOTCH
Releasedatum: 14-01-2011
Herkomst: NL
Item-nr: 2517261
EAN: 0602527620558
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Instrumentale weelde is nooit echt aan Guido Belcanto besteed. Dat is op deze langspeler net zo. Een sobere subtiliteit, een warme stem en vooral ook een ontzettend beschaafde Nederlandse uitspraak zijn de voornaamste troeven. Opvallend is wel dat Belcanto ditmaal niet achter de piano is gaan zitten, maar zich volledig door gitaar heeft laten inspireren. Enkel bij meer opgewekte, vlotte liedjes gaat de troubadour al eens over op een meer uitgesproken (volks)instrumentarium. Zo geven mondharmonica en banjo de opgewekte opener 'Op de Pechstrook van het Leven' de nodige charme. Hetzelfde gebeurt door koperblazers bij de bluesy tango 'La Passionata', zowat het hoogtepunt van de cd. Voor het overgrote deel laat de man zich echter vooral vergezellen door zijn akoestische gitaar (en eventueel een schuifelende snaredrum). Deze vlag dekt dan ook vooral een uitgesproken tekstuele lading. Eenvoud, oprechtheid en herkenbaarheid zijn hierbij de voornaamste kenmerken. Guido zingt hoe hij zich voelt en zegt wat hij denkt en daar zit hem juist de kracht van kleinkunst. Wanneer Mira het refrein van de single 'Aanbid Me dan' aanvult (het tweede hoogtepunt van de plaat), wordt dit ten volle uitgespeeld.

Op 'Ik Zou Mijn Hart Willen Weggeven' legt Belcanto opnieuw zijn ziel bloot. De onrustige zoektocht naar het man / vrouw zijn heeft plaats mogen maken voor een gezapigheid en desolate eenvoud die via een gitaar perfect zijn weg naar buiten vindt. Het kleine misstapje 'Half een Man en Half een Vrouw' (een Nederlandse vertolking van de rock'n'rollsingle van Nick Lowe) wordt dan ook schroomloos weggevaagd om plaats te maken voor oprecht respect. (www.kwadratuur.be)
Door Redactie op 2011-03-18

Tracks

Disc 1
1. Op De Pechstrook Van Het Leven
2. Madam Louise
3. Hallo Goeiedag
4. Aanbid Me Dan
5. (Waarom Altijd) Dat Katholieke Denken?
6. Too Busy Loving Myself
7. Mijn Vrouw Is Ervandoor
8. Half Een Man En Half Een Vrouw
9. La Pasionaria
10. Ik Zou Mijn Hart Willen Weggeven

nieuwsbrief