gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 10,00

BEADY EYE

BE

Genre: Pop & Rock
Label: SONY
Releasedatum: 07-06-2013
Herkomst: NL
Item-nr: 3097819
EAN: 0888837213721
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Als de tweede plaat van Beady Eye net zo flopt als het debuut, gaat voorman Liam Gallagher rentenieren. Tenminste, dat zegt hij. En de grootste blaaskaak van de Britse popmuziek zegt wel vaker wat. Bijvoorbeeld dat Beady Eye groter wordt dan Oasis, de band die hij na de duizendste ruzie met zijn broer Noel verliet.

Door dit vertrek heeft hij veel vijanden gemaakt. Maar hij blijft een grote bek opzetten. Ook weer op Be. Zijn broer krijgt er van langs op wel drie songs en het meest direct op Don’t Brother Me, dat tegelijk een handreiking bevat. Typisch Gallagher.

Maar ondanks dat uit die grote bek van hem dingen komen die totaal niet te rijmen zijn, is Be een majesteuze plaat die in een rechtvaardige wereld hoog in de jaarlijstjes komt te staan. Een plaat met een hoog Oasis-gehalte, met een hoog Beatles-gehalte, met een hoog John Lennon gehalte maar vooral met een baggervet Liam Gallagher – stempel. Hij trekt alles registers open, is uitstekend bij stem, laat blazers schetteren, rockt, ontroert, durft lange experimentele outro’s aan, herhaalt gerust een tekstegel tien keer en heeft duidelijk overal schijt aan. Hij is wie hij is en daar hebben we het mee te doen. De titel Be is dus meer dan de afkorting van Beady Eye alleen.

nieuwsbrief