gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

SOUND OF CONTACT

DIMENSIONAUT (SPECIAL ED.)

Genre: Symfo
Label: DD CENT.MEDIA
Releasedatum: 17-05-2013
Herkomst: NL
Item-nr: 3094822
EAN: 5052205065303
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

In de wereld van de prog rock, een genre waarmee vroeger weliswaar Yes, Pink Floyd en Genesis stadions konden vullen maar waaraan de laatste jaren het grote publiek voorbij gaat, wordt gerekend op een nieuwe hoogtijperiode. Verantwoordelijk voor deze hooggespannen verwachtingen is de nieuwe band van Simon Collins, Sound Of Contact en het debuutalbum, Dimensionaut. Simon Collins is de zoon van Phil, die net als zijn vader vroeger bij Genesis zingt en drumt. En als er toch moet worden vergeleken: Simon is beter!

Simon Collins heeft al enkele platen op zijn naam staan maar pas op het formidabele U-Catastrophe, door de muziekpers genegeerd, kwamen zijn kwaliteiten echt goed naar voren. Dimensionaut overtreft die plaat echter met gemak. Sterker nog, Contact Of Sound, is een betere band dan Genesis was in de periode zonder Peter Gabriel en Steve Hackett. Vergeet Duke, Abacab en Invisible Touch. Dimensionaut, dat 50 van de 75 minuten een conceptplaat is over een ruimtereiziger, is de plaat die Genesis vergat te maken. Hoewel Sound Of Contact stevig uit de hoek komt en bombast niet schuwt, zijn de songs zeer catchy, met melodielijnen die de luisteraar niet meer loslaten en gloedvolle zang. De afsluitende 20 minuten gaan op aan Mobius Slip, een wat zwaarder op de maag liggende maar ijzersterke epic. De kenner zal zeker ook genieten van het beulswerk van Simon Collins op drums. Ook daarmee zet hij zijn vader op achterstand. Dimensionaut is echt een plaat om van te kwijlen.

nieuwsbrief