gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

METHENY, PAT

THE ORCHESTRION PROJECT

Genre: Jazz & Fusion
Label: EAGLE EAGLE VIS
Releasedatum: 01-10-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2980273
EAN: 5034504992276
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Zijn vrouw dacht hij ze zag vliegen en ook zijn vrienden hadden zo hun twijfels. Maar de Amerikaanse gitaarpionier Pat Metheny zette zijn plan, dat al werd geboren toen hij als kleine jongen met de pianola van zijn opa aan het klooien was, door. Hij bouwde met specialistische technici een ongetwijfeld peperduur orkest dat kan spelen zonder muzikanten. De dirigent is hij zelf, met dien verstande dat Pat Metheny in die functie geen stok gebruikt maar, u raadt het al, zijn gitaar.

Waarom niet gewoon een computer of een echt orkest? Waarom de ultieme Nikkelen Nelis uithangen? Omdat, zegt hij zelf, dat minder interessant is en omdat hij met zijn Orchestrion Project meer het idee heeft dat hij grenzen verlegt. Ik voeg eraan toe: omdat dit veel leuker is om te zien!

Op de dvd speelt Pat Metheny live maar zonder publiek de hele suite die hij eerder met dit orkest der onzichtbaren op cd uitbracht plus nog enkele stukken. Het optreden is schitterend in beeld gebracht. Er is beweging in alle instrumenten, zelfs in het flessenorgel, je komt ogen te kort en ondertussen hoor je bijzonder fraaie muziek, die ook nog eens perfect is opgenomen. Want vergis je niet, bij de bloedserieuze, ultra-fanatieke Pat Metheny blijft muziek ondanks het fantastische schouwspel absolute hoofdzaak.

In een mooi interview op de 2de dvd legt Pat Metheny alles nog even uit en wordt ook uitvoerig ‘the making of’ uit de voeten gedaan. Een vijfsterrenpakket van een bezeten mafkees.

nieuwsbrief