gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

ZORITA

AMOR Y MUERTE

Label: ROSITA RECORDS
Releasedatum: 04-05-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2938309
EAN: 9789081866408
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie







Zorita; oud finalist van de Grote Prijs van Nederland en van de Amsterdamse Popprijs, komt op 4 mei aanstaande met hun langverwachte debuutalbum “Amor Y Muerte”. Hiervoor tekende de band onlangs een distributiedeal bij Suburban Distribution.

Als oud-finalist van De Grote Prijs van Nederland (2010) en de Amsterdamse Popprijs (2009) gooide Zorita hoge ogen en speelde de afgelopen jaren op tientallen festivals in Nederland en België, waaronder SAIL 2010, Fiësta Mundial en een geheim optreden op het OgoNoNogo-podium op Lowlands. Ook werden zij geselecteerd voor de Popronde en speelden zij in 2011 een week lang op De Zomer van Antwerpen.

In het voorjaar van 2011 gebruikte ESPN, de grootste sportzender ter wereld, Zorita’s nummer “The Clyster of the World” voor hun promotie van “El Classico”: de Champions League confrontatie tussen Real Madrid en Barcelona.

Zorita is een goed georganiseerd zooitje ongeregeld. Uitgesproken instrumenten zoals accordeon, viool en trompet typeren hun muziek. De uitbundige bende muzikanten wordt aangevoerd door de karakteristieke rauwe stem van Belgisch frontman Carlos Zorita Diaz. Het geheel aan instrumenten vormt een combinatie van stijlen en karakters die de band zelf bestempelt als “Musica Vagabunda”.

LiveXS omschreef de groep als “stuk voor stuk supermuzikanten” en 3FM bestempelde Zorita als “absoluut uniek”.

(suburban records)
Tracklist
1. Weeping Willow
2. The Clyster Of The World
3. Close To You (featuring Queax Qeanux Jones)
4. Lost At Sea
5. Senor Presidente
6. Rumba Para Los Muertos
7. Don´t Forget To Breathe
8. Rio Grande
9. Dance Me To The End Of Love
10. Our day Of Refuge
11. L´ Adieu
Door Redactie op 2012-04-24

nieuwsbrief