gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

BIRD, ANDREW

BREAK IT YOURSELF-CD+DVD-

Genre: Pop & Rock
Label: COOP
Releasedatum: 01-03-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2900514
EAN: 0602527942247
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Het klinkt als een eeuwigheid geleden, maar zo rond 1997, 1998 stond Andrew Bird nog op het podium met de Squirrel Nut Zippers. Sinds die tijd heeft Bird een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt. Hij ontwikkelde een volstrekt eigen en herkenbaar geluid en werd, misschien wel tot zijn eigen verbazing, een bekende naam in de USA en Europa. Break It Yourself is de titel van Bird’s nieuwe album en het is weer een erg mooie plaat.

Break It Yourself is een stijlvol album met dat inmiddels zeer herkenbare geluid va Andrew Bird- de geplukte viool, ‘loops’, het gefluit en de heerlijke vocalen van Bird. De plaat staat vol met prachtige songs als Give It Away, het bijna tedere Lazy Projector en Lusitania, een duet met Annie Clark van St. Vincent. In Orpheo Looks Back laat Bird de nodige invloeden uit de Britse folk toe in zijn sound. Break It Yourself is soms speels, soms theatraal, maar altijd inventief en boeiend. Dit is een album om eindeloos naar te luisteren en steeds weer nieuwe dingen te ontdekken. Break It Yourself is een meer dan waardige opvolger van Noble Beast.

nieuwsbrief