gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

DRY THE RIVER

SHALLOW BED

Genre: Pop & Rock
Label: SONY
Releasedatum: 01-03-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2896167
EAN: 0886919435726
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Door de BBC zijn de vijf heren van deze Indierock/folk band uit Londen al uitgeroepen als een van de doorbraakbands van dit jaar en in Nederland kreeg Dry The River het label van meest spraakmakende beloftes van 2012 toegekend.

De band stond al op verscheidene festivals zoals Lowlands, Eurosonic en Crossing Border.

En dat nog voordat er een album was uitgebracht.

Dat de leadsinger in zijn jeugd gefascineerd is geraakt door religie schemert door de lyrics van onder andere Bible Belt en History Book heen. De beginklanken in Lion’s Den doen je denken aan Nizlopi, de kwetsbare stem van leadzanger Peter Liddle heeft raakvlakken met Antony and The Johnsons en de instrumentale minuten op dit fantastische album kan je associëren met de dromerigheid van Beirut. Dry The River slaagt er voor meer dan honderd procent in om de luisteraar een veelzijdige ‘gevoels-slide’ te laten maken; zowel door fijnbesnaarde tonen van de viool, als ook door de binnendringende ritmes van de drums die je doen realiseren dat dit niet zomaar een band is.

nieuwsbrief