gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

DIRTY THREE

TOWARD THE LOW SUN

Genre: Pop & Rock
Label: BELLA UNION
Releasedatum: 23-02-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2894312
EAN: 0602527928692
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Multi-instrumentalist (o.a. viool, piano, fluit en mandoline) Warren Ellis, gitarist Mick Turner en drummer Jim White. Samen vormen zij Dirty Three, een instrumentaal, rock ‘n’ roll/folk-supertrio afkomstig uit Melbourne, Australië (1993). De betekenis van deze band voor de popmuziek is ongewoon, alleen al vanwege de oneindige stroom muziek dat het drietal voortbrengt. En anders wel vanwege de activiteiten van de afzonderlijke leden. Zo werkt de excentrieke Ellis regelmatig samen met de al even gekke Nick Cave (Bad Seeds en Grinderman) en brengen Turner en White niet zelden (studio)tijd door met Cat Power, Bonnie Prince Billy en PJ Harvey.

De tragiek van Dirty Three evenwel is dat alle aanwezigen hier zeker één album van de band geweldig vinden - Horse Stories, Ocean Songs, Cinder of toch Whatever You Love, You Are? – maar niet alle nummers trekken. Het is de prijs van originaliteit: bij de muziek treedt een vreemd soort liefhebbersmoeheid op. Welke plaats Towards The Low Sun gaat innemen, laat zich lastig raden. De plaat is even rauw als energiek en ademt daarmee eerder de sfeer uit van een beginnende dan van een gearriveerde band – en ook dat draagt weer bij aan de ongrijpbaarheid van Dirty Three.

nieuwsbrief