gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

KAIZERS ORCHESTRA

VIOLETA VIOLETA VOL.II

Genre: Pop & Rock
Label: RTBE F-L KAIZER
Releasedatum: 20-01-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2893836
EAN: 7071245039929
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Wie de band Kaizers Orchestra live heeft gezien is vrijwel altijd meteen fan. Ook al versta je de teksten (over het algemeen) niet, de muziek is veelzeggend, de act is indrukwekkend. Toch, deze dampende Noorse festivalsensatie timmert ook qua albums maken al een fiks tijdje aan de weg. Onlangs kwam Violeta Violeta, Volume II uit in Nederland. Dit is hun zevende album en tegelijkertijd het tweede deel van een trilogie waaraan de band werkt vanaf 2010. Volume I kwam eind vorig jaar uit. Leuk detail: daarop staat een gastrol van de Nederlandse rapper Blaxtar.

Later dit jaar verschijnt het laatste deel van deze dampende rock-cd’s vol sinistere, gekke Noorse teksten over de doorgedraaide moeder Beatrice en haar dochter Violeta. Laatstgenoemde is door vader Kenneth bij de moeder weggenomen. Allen communiceren alleen via dromen met elkaar. Maar feitelijk is dat alles niet zo heel belangrijk. Want los van die Noorse teksten, is deze stampende gypsyrock alleen ook nog altijd erg veelzeggend.

nieuwsbrief