gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

FLEMING, RENEE

POEMES - RAVEL, MESSIAEN, DUTILLEUX

Genre: Klassiek
Label: DECCA
Releasedatum: 24-02-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2893741
EAN: 0028947835004
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Renée Fleming is een van de beste Strauss-vertolkers van de laatste decennia, maar verkent steeds vaker breder repertoire. Dat resulteerde al in een opmerkelijk album met popcovers, en nu in werkelijk prachtige cd met Franse liedcycli uit de twintigste eeuw én een heuse wereldpremière: Le Temps l’horloge van Henri Dutilleux. Hij schreef deze cyclus over het verschil tussen de werkelijke tijd en hoe die subjectief ervaren wordt speciaal voor haar en het resultaat is adembenemend. Haar vertolking van Ravels Shéhérazade is zeer sensueel en in Messiaens Poème pour Mi maakt Fleming duidelijk dat dit werk zeker niet voorbehouden is aan moderne muziek specialisten. Als geheel is Poème een aangename verrassing van een groot zangeres die het aandurft buiten de platgetreden paden te treden.

Tweede tekst:

Elly Ameling heeft niet alleen het Franse lied op de kaart gezet, zij heeft ook sopranen zoals Renèe Fleming geïnspireerd om in haar voetsporen te treden. Ravel heeft maar weinig liederen voor orkest geschreven, zoals het geraffineerd gecomponeerde Shéhérade. Fleming kan een vergelijk met haar grote voorgangster uitstekend doorstaan. Het programma gaat verder met Poèmes pour Mi die Messiaen voor zijn vrouw schreef. Fleming op haar beurt werd geëerd door Dutilleux (1916), die in 2007 Le temps l’Horloge aan haar opdroeg. Deze liederen nam Fleming met Orchestre National de France en Seiji Ozawa op. Aanrader voor liefhebbers van Franse orkestliederen.

Renée Fleming: Poemes
Sensual French Masterpieces
Dutilleux:
Le Temps l’horloge
(World premiere recording)
Orchestre National de France, Seiji Ozawa
Sonnets (2) by Jean Cassou
Messiaen:
Poèmes pour Mi, books 1 & 2 (complete)
Ravel:
Shéhérazade
Renée Fleming (soprano)
Orchestre Philharmonique de Radio France, Alan Gilbert

nieuwsbrief