gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Onlangs was altsaxofonist Tim Berne nog in Nederland te bewonderen, als toevoeging aan het trio The Bad Plus. Een van de vele uitstapjes van deze veteraan uit de New Yorkse jazz- en impro-scene. Maar zijn belangrijkste werk levert hij de laatste jaren met zijn eigen band Snakeoil, die nu op ECM het derde album uitbrengt. Nog altijd zonder basgitaar, maar met gitarist Ryan Ferreira is het kwartet uitgegroeid tot vijftal.

En meteen in het openingsnummer hoor je al dat Berne in zijn composities de mogelijkheden van het onderlinge samenspel ten volle benut. Na een gezamenlijk gespeeld thema, valt Lost in Redding uit elkaar, en zoeken de gitarist en basklarinettist Oscar Noriega elkaar op. Het wordt meteen spannend.

Nog beter pakt Berne's bepaald niet gemakzuchtige werkwijze uit in Embraceable Me. Een melodie die langzaam onttakeld wordt, Berne die met pianist Matt Mitchell nieuwe lijnen uitzet, met de ontregelende noise-gitaar van Ferreira als stoorzender. Meeslepend tot de laatste seconde. (tekst: de Volkskrant)


Door Redactie op 2015-05-27

Tracks

Disc 1
1. Lost In Redding
2. Small World In A Small Town
3. Embraceable Me
4. Angles
5. You've Been Watching Me
6. Semi-Self Detached
7. False Impressions

nieuwsbrief