gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

AKKERMANTIM

ANNO

Label: RTBE S-Z TA MUS
Releasedatum: 13-04-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2923371
EAN: 8717953071132
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Eerlijk is eerlijk: je hebt lef wanneer je uit een waanzinnig succesvolle rockband stapt, om solo je eigen muzikale koers te gaan varen. Dan ligt de drempel om met iets goeds te komen ineens wel erg hoog. Helemaal als blijkt dat die succesvolle band met een nieuwe zanger een veel breder publiek lijkt aan te spreken. Weliswaar je eigen muzikale hart gevolgd, maar de achterblijvers blijken minstens zo succesvol als voorheen. Je zou kunnen concluderen dat die band de eerste slag dan gewonnen heeft.

Maar het moet worden gezegd: Tim Akkerman verrast op alle fronten. Hij heeft zich gerevancheerd. Sterker, je kan zeggen dat hij weer op voorsprong staat, want hij laat op zijn debuutplaat Anno horen dat zijn keuze absoluut de juiste is geweest. Akkermans stem en composities komen in dit muzikale leven vele malen beter tot z’n recht. Anno staat bomvol wonderschone, verstilde, intieme doch immer hoogwaardige singer songwriter-liedjes. Petje af.

nieuwsbrief