gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

JOAST

TRANSATLANTIC HOPE

Genre: Pop & Rock
Label: LABELS V VARIOUS DISTRIB
Releasedatum: 13-09-2010
Herkomst: NL
Item-nr: 2635301
EAN: 5414939062421
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Achter de naam Joast gaat Joost Oskamp schuil. Jarenlang bassist in Taxi To The Ocean, een redelijk bekende Nederlandse band, onlangs uit elkaar. Maar buiten dat loopt zijn relatie op de klippen en moet hij terugverhuizen naar zijn ouders. Zijn onverwoestbare humor sleept hem overal doorheen. Hij begint demo's op te nemen in de kelder en in 2009 gaat hij naar Los Angeles en wil zijn muziek laten horen aan wie het maar horen wil.

Hij strikt Todd Burke, bekend van The Kooks en Belle And Sebastian, als producer. En hij vindt legendarische drummer Joey Waronker, o.a. R.E.M. en Elliott Smith. Ook bassist Meldal-Johnsen, o.a. Nine Inch Nails en Macy Gray, gitarist Fernquist, o.a. Goo Goo Dolls, en toetsenist Adams, o.a. Tears For Fears, doen mee. Een all-star bezetting.

Joast levert liedjes, die doen denken aan Todd Rundgren en Elliott Smith. Hij heeft een weemoedige stem en lucht zijn hart in de teksten. Todd Burke heeft een mooi geluidsbeeld gemaakt, soms droog, maar helder en sprankelend.

Een prettig in het gehoor liggend debuut. Ambachtelijk gemaakt en mooi.

nieuwsbrief