gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

STAAT, DE

I_CON

Genre: Pop & Rock
Label: COOL GREEN RECORDINGS
Releasedatum: 13-09-2013
Herkomst: NL
Item-nr: 3133669
EAN: 0819873010241
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Die karakteristieke grommende stem! Dat botte aanslaan van de gitaarriff! Die zompige, dubbel ingespeelde (!), drumpartij. Alles, maar dan ook alles, aan het eerste nummer (het acht secondes durende introotje My Bad niet meegerekend), ademt De Staat. Wat te denken van dat koortje dat de lick feilloos dubbelt? Of die kippenvelbezorgende modulatie? Jazeker, uiteindelijk kun je als luisteraar tijdens All Is Dull niet anders dan concluderen: ik ben weer thuis. Ik ben weer terug in die mooie, fijne, gave muziekstaat waarvan Torre Florim, Vedran Mircetic, Jop van Summeren, Rocco Hueting en Tim van Delft de trotse burgervaders zijn… Vaker dan ooit klinkt hij als Damon Albarn (Devil’s Blood en Refugee). Daarover gesproken: de band blijkt her en der ook als Blur te klinken (I’ll Take You, Wonderer). Maar daarbij leidt de reis van dit muzikale icoon eveneens langs hedendaagse interpretaties van eightiesbands als The Human League (Get It Together), langs zwierige, repeterende synthesizersongs (Make Way For The Passenger) tot de opzwepende percussieve electro van het slotstuk The Inevitable End. En af en toe komt er uiteraard natuurlijk ook zo’n onvervalst ronkende Staatstamper (Witch Doctor of Down Town) langs.
Kortom: de diversiteit is te prijzen en de kwaliteit is wederom van zeldzame klasse. U begrijpt: De Staat flikt het weer: I_CON is hun derde vijfsterrenplaat op rij. De uitgebreide tour na hun debuut werd opgevolgd door een prachtige Europese tour na Machinery. Voorspelling? Nu, na hun derde wapenfeit, lonkt ook de rest van de wereld.

Tracks

Disc 1
1. My Bad
2. All Is Dull
3. Build That, Buy That
4. Devil's Blood
5. Witch Doctor
6. Get It Together
7. Refugee
8. Make Way For The Passenger
9. Input Source Select
10. I' Ll Take You
11. Down Town
12. Wonderer
13. The Inevitable End

nieuwsbrief