gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

KAISER CHIEFS

EDUCATION, EDUCATION, EDUCATION & W

Genre: Pop & Rock
Label: CAROLINE
Releasedatum: 28-03-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3232207
EAN: 0602537666300
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Kaiser Chiefs, vooral bekend van hun wereldhit Ruby, is terug! Na een jaartje rust en een persoonswisseling op de drumkruk komt 28 maart het vijfde album van deze band uit. Ook al is de titel Education, Education, Education and War gehaald uit een speech van Tony Blair kan deze titel mooi de stand van zaken bij de Kaiser Chiefs samenvatten. Het kan namelijk twee dingen betekenen: of de band moet nog veel leren voor de strijd of de band is inmiddels helemaal klaar voor de strijd. Te horen is dat Kaiser Chiefs de tweede stelling zo goed als voltooid hebben. De ontwikkeling van hun geluid valt op dit album het meeste op. De radiohits zijn ingeruild voor een rockgeluid met snijdende gitaren en een soort intergalactische keyboardrifjes die zo van The Killers konden zijn. De band is volwassen geworden en dat heeft altijd zijn voor- en nadelen. Fans van de toegankelijke songs moeten het dus helaas blijven doen met het ouder repertoire, maar de fans die toe zijn aan een nieuw Kaiser Chiefs kunnen met dit album zeker uit de voeten.

De album titel wordt door Kaiser Chiefs dus zeker in positieve zin waar gemaakt en Education, Education, Education and War voegt weer een nieuw spannend hoofdstuk aan deze Britse band.

nieuwsbrief