gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

HAWTHORNE, MAYER

STRANGE ARRANGEMENT

Label: STONES THROW
Releasedatum: 07-09-2010
Herkomst: NL
Item-nr: 3161229
EAN: 0659457223021
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

2009 lijkt een goed jaar te worden voor de retro-soul en funk. Na superplaten van bijvoorbeeld Lee Fields, Jesse Dee en Naomi Shelton lijkt de nog onbekende naam Mayer Hawthorne zich hier bij aan te kunnen sluiten. Labelbaas Peanut Butter Wolf van Stones Throw dacht bij het horen van de eerste demo dat Hawthorne hem een paar edits van oude tracks had opgestuurd. Zijn verbazing werd nog groter toen bleek dat Hawthorne blank was en dat hij zelf alle instrumenten op het tracks bespeelde.Het eindresultaat, het album A Strange Arrangement, mag er wezen.

Belangrijke inspiratiebronnen zijn Smokey Robinson en Curtis Mayfield maar vooral de classic Motown sound. Niet zo vreemd, Andrew Cohen groeide op in de buurt van Detroit en zijn voorliefde voor deze muziek is duidelijk te horen. Gelukkig is er genoeg afwisseling te vinden op dit album. We horen uptempo Motown soul, ballads en in een aantal producties hiphop invloeden. Mark Ronson en Raphael Saadiq hebben er geduchte concurentie bij!
Door Redactie op 2015-02-19

nieuwsbrief