Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar.
FOR LIFE, BERTOLF, CD, 8717774661161

BERTOLF

FOR LIFE

Drager: CD (Aantal 1 ) Levertijd: Niet meer leverbaar
Herkomst: NL Item-nr: 2351733 EAN: 8717774661161
RECENSIE
Het nummer Another Day is niet van de radio weg te slaan. Het zou zomaar kunnen zijn dat je denkt met de nieuwe single van Keane te maken te hebben. Toch is deze song ‘gewoon’ geschreven door Bertolf Lentink. Uit Zwolle. Lentink was in een vorig muzikaal leven frontman van The Junes. Maar hij heeft nu, via een mooie omweg (gitarist/zanger bij Ilse de Lange) dan toch ook een eigen album gemaakt. Vrijwel alle instrumenten zijn door hemzelf ingespeeld. Het album produceerde hij met Guido Aalbers.

En het moet gezegd; het eindresultaat is puik. Naast die eerder genoemde wereldsingle lijkt ook Back Of Her Head met dat Keane-sausje overgoten. All In The Letter is met een snufje Coldplay bestrooid en The Way I Love You Now zou volgens de schrijver van Bertolfs bio zelfs een compositie kunnen zijn waar Paul McCartney trots op is. Volkomen mee eens.

Maar er is meer. For Life ademt een plezant ruwe, ongepolijste (hoor die stemmen!) James Morrisonsfeer, I Feel You is prachtig romantisch aangezet. Don’t Wanna Lose You Yet, vertoont een hilarische overeenkomst met Mr. Blue Sky van ELO. Ja, zelfs dat scherpe rockrandje (Broken Beyond Repair en Not Bringing Me Down) is aanwezig. Ach, als we heel eerlijk zijn: dit album heeft alles in zich om een succes te worden. En dat mag iedereen weten. Resteert de vraag: wie licht Macca hierover in?
Recensent : Redactie
Datum : 22-01-2009
verschenen in Platomania : 251
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
321
321 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO
Artiest
Titel
uitgebreid zoeken